Spoznajte beljenje zob

Beljenje zob – kaj lahko pričakujete od postopka

Postopek beljenja zob je danes vse bolj priljubljen med tistimi, ki želijo osvežiti svoj nasmeh. Pogosto se pojavljajo vprašanja o tem, kako dolgotrajen je postopek in kakšne rezultate lahko pričakujete. Beljenje zob običajno traja nekaj ur, odvisno od metode, ki jo izberete, rezultati pa so opazni že po prvi seansi. Zobje postanejo vidno svetlejši, vendar je pomembno, da sledite priporočilom za vzdrževanje doseženih rezultatov.

Kako pogosto lahko opravite beljenje zob

Pogostost beljenja zob je odvisna od posameznika, saj nekateri potrebujejo postopek bolj pogosto kot drugi. Čeprav lahko beljenje zob ponovite že po nekaj mesecih, večina strokovnjakov priporoča, da postopek opravite enkrat na leto. Pogosto beljenje zob lahko poškoduje sklenino in povzroči občutljivost zob, zato se je najbolje posvetovati z zobozdravnikom glede optimalnega intervala za vas.

Kakšne so možnosti za beljenje zob doma

Beljenje zob lahko opravite tudi doma, vendar je treba biti pozoren na izbiro pravih izdelkov. Na trgu so na voljo belilni geli, trakovi in zobne paste, ki obljubljajo beljenje zob, vendar se učinki lahko razlikujejo glede na posameznika. Pomembno je, da izberete varne in preverjene izdelke, saj lahko nekateri izdelki povzročijo draženje dlesni ali poškodujejo zobno sklenino. Čeprav so domači izdelki priročni, so rezultati običajno manj intenzivni kot pri profesionalnem beljenju zob.

Kakšni so stranski učinki beljenja zob

Beljenje zob je večinoma varen postopek, vendar se lahko pojavijo določeni stranski učinki. Najpogostejši med njimi sta občutljivost zob in draženje dlesni, ki običajno izgineta v nekaj dneh po postopku. Pomembno je, da se izogibate prekomerni uporabi belilnih sredstev, saj lahko dolgotrajna uporaba povzroči trajno poškodbo zob. Če opazite resnejše težave, kot so vnetje ali neznosna bolečina, je nujno, da takoj obiščete zobozdravnika.

Ali je beljenje zob primerno za vsakogar

Beljenje zob ni primerno za vse, še posebej ne za tiste, ki imajo težave z zobmi ali dlesnimi. Če imate poškodovane zobe, karies ali vnetja dlesni, se beljenja zob ne priporoča, dokler težave niso odpravljene. Prav tako morajo biti previdni ljudje z zelo občutljivimi zobmi, saj lahko beljenje še dodatno poveča občutljivost. Zobozdravnik vam bo najbolje svetoval, ali je beljenje zob varno za vas.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.